Staňte se našimi fanoušky na:

Krémová hlívová polévka

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • zelená nať petrželky
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 30 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 230 ml smetany
  • 1 l vývaru z kostí
  • 1 cibule
  • 2 vejce (uvařená natvrdo)

Pracovní postup:

Cibuli osmahnete na tuku a vložíte na ni hlívu nakrájenou na nudličky, chvíli vše restujete. Zalijete vývarem a vaříte asi 30 minut. Ve smetaně rozšleháte hladkou mouku, vše vlijete do polévky a ještě pomalu povaříte. Dochutíte pepřem a osolíte. Do talíře vložíte najemno posekaná vařená vejce a zelenou nať, zalijete polévkou. Podávejte s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!