Staňte se našimi fanoušky na:

Krémová polévka z chřestu

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Chřest oloupeme a dáme do kastrolku s vodou, do které jsme přidali plátek citronu, sůl a lžičku cukru. 2) Po uvaření chřestu vyjmeme plátek citronu, chřest nakrájíme na menší kousky a poté ve vývaru rozmixujeme. Dochutíme pepřem. 3) Na pánvi rozpustíme asi lžíci másla, zasypeme asi lžící mouky a zalijeme smetanou. Poté směs vlijeme do vývaru. Mouky dáme podle toho, jak chceme mít polévku hustou. 4) Povaříme a servírujeme s opečenou bagetou, kterou jsme nakrájeli na kostičky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
super Odpovědět
janatka |2. června 2014
Já jsem o víkendu dělala z bílého a byla také moc dobrá a opečenými chlebovými krutony!!!!!!!!!!!!! Odpovědět
sonizna |2. června 2014
Bagetu můžeme nakrájet na plátky, zastříknout olivovým olejem a posypat sýrem - toto všechno zapečeme v troubě, dokud se sýr nerozpustí a bageta není křupavá a dát k polévce místo malých krutonků. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!