Staňte se našimi fanoušky na:

Křehotinky - původní recept kolem r. 1850

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vezmou se tři žloutky, jedno celé vejce, čtyři polévkové lžíce mléka, tři lžíce pískového cukru, špetka soli, lžíce rumu a lžička vanilky. Toto vše se dobře smíchá, s půlkou libry mouky vypracuje a rozválí ve čtyři placky, trochu tlustší a měkčí, nežli na nudle. Placky rozkrájejí se ve čtverečky nebo obdélníčky 2-4 palce, učiní se z nich nožem 3 řezy a přikryjí se ubrouskem, aby neztvrdly. vezme se jeden čtvereček po druhém, prostrčí se dvě vnitřní pásky jedna přes druhou, dávají se do všelého sádla a usmaží se do hněda. Když vytáhnou se ze sádla, dají se schladnouti a posypou cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |31. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Maty |31. ledna 2015
Libra = 0,56 kg; palec = 2,46 cm Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!