Staňte se našimi fanoušky na:

Krkovička na zelí s noky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kořením. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obou stran prudce krátce opečeme. Vyndáme na talíř. Ve výpeku na pánvi osmažíme pokrájenou cibuli. Zelí nakrouháme a dáme do olejem vytřeného pekáčku. Posolíme, okmínujeme a posypeme osmaženou cibulí. Na ni nakládáme opečené maso. Trošku podlijeme, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °,pečeme asi 40 minut, pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí masa. Zatím co se peče maso, připravíme noky. Upečené maso vyndáme z pekáče. Nasypeme okapané noky a promícháme se zelím. Vrátíme maso, přikryjeme a vložíme na chvíli do teplé trouby (už nepečeme). NOKY (pro 4 osoby): 250g hrubé mouky,2 vejce, sůl, 2 lžičky prášku do pečiva, trochu mléka Z uvedených ingrediencí připravíme nepříliš tuhé těsto na noky. Cedníkem nebo strojkem na halušky protlačujeme nočky do vroucí osolené vody. Jakmile se noky začnou vařit, zvedneme je ode dna a vaříme asi 5 minut. Po uvaření noky ochladíme ve studené vodě, nebo dobře procezené ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |23. dubna 2013
Hmm, to je super!! Hned bych se natáhla a kousek ukradla!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!