Staňte se našimi fanoušky na:

Krkonošská kulajda

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 bobkové listy
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 5 kuliček nového koření
  • mletý pepř
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 400 g směsi lesních hub
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 1-2 lžíce octa
  • 200 ml lahůdkové zakysané smetany
  • 1 l studené vody
  • 4 velké, oloupané a nakrájené brambory
  • 1 cibule
  • 4 vejce

Pracovní postup:

Očištěné houby opláchněte pod studenou vodou a nakrájejte na silnější plátky. Dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, celé koření a kmín, vařte asi 10 minut. Mouku rozmíchejte se smetanou (podle potřeby můžete naředit trochou studené vody) a vlijte do polévky přes jemné sítko a rozšlehejte. Políévku přiveďte opět do varu, přidejte brambory a vařte dalších 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, dochuťte octem, přisolte a postupně do ní rozklepněte všechna vejce. Opatrně zamíchejte ode dna (aby se vejce nepřichytila), ale jen tak, aby zůstala celá. Vařte na mírném ohni, dokud bílek neztuhne kolem žloutku a žloutek nezůstane polotuhý. Stáhněte z ohně, přidejte pokrájený kopr a podle chuti přidejte sůl, pepř a ocet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

geilens |3. března 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!