Staňte se našimi fanoušky na:

Krůta na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S NÁDIVKOU Z DRŮBKŮ 1 celá krůta, 100g másla, sůl, 125ml bílého vína; játra, žaludek a srdce z 1 krůty, uzený bůček, 2 vejce, 2-3 rohlíky, kari koření, sůl, lžíce rozinek, lžíce mandlí Na náplň semeleme na masovém mlýnku syrová krůtí játra, uvařený žaludek, srdce, uzený bůček, zvlhčené a vymačkané rohlíky, osolíme, přidáme kari, vejce, sekané rozinky, loupané a hrubě nasekané mandle. Promícháme, naplníme osolenou krůtu ve voleti a zašijeme. Pečeme na másle a při pečení poléváme vypečenou šťávou a bílým vínem. Upečenou krůtu naporcujeme a obložíme opečenými brambory a na čtvrtky nakrájenými, ve vlastní šťávě podušenými, oloupanými jablky. NA ŽAMPIONECH 1/2 krůty, 150g másla, 250g žampionů (nebo jiných hub), 50g šunky, 1 lžíce hl. mouky, 250ml mléka, sůl, pepř, 100g strouhaného sýra, vývar z drůbků, 50g slaniny Krůtu naporcujeme, osolíme, protkneme slaninou a na polovině másla za občasného podlévání upečeme do měkka. Na druhé polovině másla podusíme na plátky krájené žampiony, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a opečeme. osolíme, opepříme, zasmahneme hladkou moukou a za stálého míchání zředíme mlékem a vývarem z drůbků. Povaříme na hladkou omáčku, jednotlivé porce krůty naskládáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem, podlijeme žampionovou omáčkou a v troubě zapečeme až omáčka začne hnědnout. Příloha: rýže, knedlík. DUŠENÁ NA VÍNĚ 4 porce krůty, 50g másla, 1 lžíce oleje, 20g slaniny, 150ml bílého vína, 1 malá karotka, kousek kedlubny a květáku, 1 malá cibule, petrželka, pepř, sůl Porce krůty osolíme, opepříme a protkneme slaninou. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a rychle ze všech stran osmažíme. Podlijeme vínem, přidáme petrželku a za občasného podlévání vodou dusíme skoro doměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a dodusíme. Příloha: rýže nebo brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mirisek|17. srpna 2015
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!