Staňte se našimi fanoušky na:

Krůta s mexickou omáčkou mole

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Dejte kousky krůty do velkého kastrolu dohromady s cibulí, zalijte vodou a duste cca 1 hodinu, až bude maso křehké. Vývar slijte a ponechte stranou. Stáhněte z masa kůži a nakrájejte ho na malé kousky. Přendejte maso do velkého hliněného hrnce. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). V pánvi na smažení orestujte nasucho mandle a sezamová semínka na středním ohni, až lehce zhnědnou. Přendejte je do kuchyňského robotu a nasekejte najemno dohromady s hrozinkami, kuličkami pepře, hřebíčkem a skořicí. Přidejte pastu chilli, vodu, nasekanou cibuli, česnek, rajčata a strouhanku a zpracujte dohladka. Restujte tuto směs 5 minut na oleji ve velké pánvi na smažení na středním ohni. Do malého kastrol ku nalijte 2/3 hrnku vývaru, který vám zbyl po vaření masa, a přidejte čokoládu. Na mírném ohni míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte čokoládu s vývarem do orestované směsi, osolte a opepřete. Nalijte omáčku na krůtu. Pečte cca 30 minut, aby se maso s omáčkou prohřálo a všechny chutě promísily. Podávejte horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
zajímavý recept :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!