Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí maso se žampiony

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 svazek směsi bylinek
  • 600 g krůtích prsou
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml sladké smetany
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku

Pracovní postup:

Umyté a osušené krůtí maso pokrájíte asi na 50gramové kousky, osolíte, opepříte, potřete roztlačeným česnekem a necháte asi hodinu postát. Na oleji zpěníte pokrájenou cibuli, přidáte připravené maso a ze všech stran osmažíte do zlatova. Přidáte máslo, očištěné žampiony nakrájené na plátky a spolu ještě opražíte. Poprášíte moukou, podlijete trochou vody, vínem, přidáte bylinky a dusíte, až je maso se žampiony měkké. Ve smetaně rozšleháte zbylou mouku, přes síto přilijete do šťávy a za stálého míchání povaříte. Ochutíte citronovou šťávou, podle potřeby dosolíte a dopepříte. Vhodná příloha je rýže a zelenina.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |2. června 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!