Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí paštika z šunkovaru

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno, orestujeme společně s rozmarýnem na oleji, přidáme očištěná játra, osolíme a opepříme. Přilijeme portské víno, velmi krátce povaříme, přidáme změklé máslo a rozmixujeme dohladka. Dno a stěny šunkovaru vyložíme plátky slaniny, tak aby se na dně překrývaly. Šunkovar naplníme játrovou směsí, nahoře přeložte přesahujícími plátky slaniny - šunkovar uzavřeme. Dáme ho do vodní lázně a při teplotě 85 °C povaříme 30 minut. Šunkovar ochladíme pod tekoucí vodou, slijeme přebytečnou vodu a necháme do druhého dne vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!