Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí řízky pečené a zapečené

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PEČENÉ S BRAMBOREM 4 krůtí řízky, 600g brambor, 150ml smetany, olej, 20g másla, muškátový květ, sůl Krůtí řízky na obvodu nařízneme a naklepeme. osolíme, okořeníme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do vymazané zapékací misky rozložíme polovinu brambor, osolíme je na ně poklademe opečené krůtí řízky a navrch dáme opět vrstvu brambor. Pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě pečeme pod pokličkou. Dopečeme bez pokličky a ke konci pečení zalijeme smetanou. ZAPEČENÉ SE SÝREM 4 krůtí řízky, sůl, olej na opékání + směs: 150g strouhaného sýra, 2 vejce, 2 lžíce smetany, kari, sůl Řízky na obvodu nařízneme, jemně naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme je trochou vody a dusíme až změknou. Předložíme je do ohnivzdorné misky, pokryjeme dobře rozmíchanou sýrovou směsí a zapečeme v grilu nebo v horké troubě, až se sýr roztaví a povrch zrůžoví. Jako příloha se hodí vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!