Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí závitky plněné chřestem s dipem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Stonky krátce povaříme v osolené vodě, pak je ve studené vodě zchladíme a necháme okapat. Mezitím připravíme dip - kysanou smetanu smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme podle chuti, pak vmícháme nasekanou pažitku. Krůtí prsa nakrájíme na plátky a rozklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami. Pak plátky poklademe chřestem a maso pevně stočíme do závitků, obalíme anglickou slaninou a převážeme. Závitky opečeme na oleji ze všech stran a dáme asi na 5 minut do vyhřáté trouby. Závitky vyndáme, výpek zaprášíme moukou a orestujeme. Za stálého míchání zalijeme vývarem, krátce povaříme a podle potřeby a chuti osolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!