Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtička

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

STEAKY S OMÁČKOU 4 krůtí steaky po 150g, sůl, drcený pepř, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 cibule, 80g celeru, 3 jablka, 50ml koňaku, 250ml kuřecího vývaru, 200ml smetany na šlehání, 2 žloutky, 2 lžíce mandlových plátků Krůtí steaky pečlivě očistíme, důkladně osušíme, osolíme a opepříme, pak poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle po obou stranách krátce opečeme dozlatova, hotové vyndáme. Cibuli nakrájíme nadrobno, celer a jablka na malé kousky. Dáme je do výpeku po mase, zamícháme a vaříme až jablka úplně změknou. Přilijeme vývar a koňak, přivedeme k varu a přidáme krůtí maso. Teplotu snížíme na minimum a vaříme cca 15 minut, pak maso vyndáme a necháme v teple. Zeleninovou směs rozmixujeme a svaříme na hustou hmotu, přilijeme polovinu smetany a vaříme ještě asi 5 minut. V misce rozšleháme zbytek smetany a oba žloutky, vzniklou směs vmícháme do omáčky a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme, nalijeme na krůtí maso a posypeme plátky opražených mandlí. Jako příloha se hodí rýže. S POMERANČOVOU VŮNÍ 1/2kg krůtích prsou, sůl, mletý pepř, 3 lžíce maizeny, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 červená cibule, 1 pórek, 1 mrkev, 1 pomeranč, lžička dijonské hořčice, lžíce medu Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky, zlehka naklepeme, posolíme , popepříme a obalíme v maizeně, přebytečnou oklepeme. Cibuli nakrájíme na plátky, mrkev podélně na tenké plátky, pórek na kolečka, oloupaný pomeranč na menší kousky. Maso zprudka opečeme na oleji, přimícháme zeleninu a krátce osmahneme. Nakonec přidáme nakrájené pomeranče a všechno zakapeme šťávou z druhé půlky. med a hořčici promícháme a dochutíéme masovou směs. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a krátce podusíme. Jako příloha se hodí rýže. ŠPÍZKY Z JATER 300g krůtích jater, 150g silnějších plátků anglické slaniny, 3 jarní cibulky, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, snítka čerstvé šalvěje Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm a ty ještě na čtverečky asi 4x4 cm. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky jako játra, bílou část cibulek rozkrájíme na špalíčky. Čtyři špízové jehly potřeme olejem a střídavě na ně postupně napichujeme játra, slaninu a kousky cibulky, nakonec lehce popepříme. Špízky rychle orestujeme na oleji, pak je posypeme nasekanými lístky šalvěje a na mírném ohni pečeme ještě 2 minuty z každé strany. Teprve hotové špízy osolíme a jako příloha se hodí pečivo nebo brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!