Staňte se našimi fanoušky na:

Labneh

Autor receptu: Bobina (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do cedníku (sítkového), si dáme kousek plátna, já jsem si rozstříhala jednu látkovou plenu, podložte dostatečně velkou miskou, aby mohla odkapávat syrovátka, vyklopte jogurt a nechte minimálně 12 hodin vykapat. Pokud chcete tuhý labneh, aby se z něj daly tvarovat kuličky, nebo nočky, nechte odkapat 24 hodin. Pokud chceme labneh naložit, utvoříme kuličky, nebo pomocí dvou lžiček nočky, dáme do uzavíratelné sklenice, kde jsme si na plátky nakrájeli česnek, na jemno bylinky, pár zrníček pepře a soli, bobkový list a zelejeme olivovým olejem. Necháme odležet aspoň přes noc. Labneh se může použít i do pomazánek, pokud ho vyšleháme s kouskem másla, máme něco na způsob pomazánkového másla, může se použít místo Philadelphie do cheesecake dortu, do sladkých pomazánek, sladká verze může sloužit jako základ do krémových dezertů s ovocem. Já používám Choceňský jogurt, je 10%, může se ale použít jakýkoliv bílý jogurt, jen pokud je jen 3%, tak doporučuju do jogurtu před odkapáním vmíchat smetanu ke šlehání, výsledný sýr pak bude jemnější. Sice už tu podobný recept je, ale určitě někoho bude zajímat, na co všechno se Labneh může použít.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |5. února 2014
zajímavé Odpovědět
Lucie Dubská |9. srpna 2013
ale chtelo by to foto :-/ Odpovědět
Lucie Dubská |9. srpna 2013
urcite to musi byt dobre Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Tak to mohu! Odpovědět
Šuldeska |27. dubna 2013
Dobrý recept, dělám také a používám Hollandii. Odpovědět
šanela |26. dubna 2013
jj, ukládám, ráda dělám takové "pokusy" :-D Odpovědět
pajunc |25. dubna 2013
:-) super Odpovědět
Bobina |21. dubna 2013
Labneh je Libanonský měkký čerstvý sýr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!