Staňte se našimi fanoušky na:

Labůžo - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve větší míse smíchejte mouku s pudinkem a špetkou soli. K sypké směsi přidejte tvaroh, vejce a udělejte těsto, pak ho vyklopte na pomoučený vál a důkladně propracujete hnětením. Podle potřeby přidejte další mouku, protože se těsto nesmí lepit! Jak se těsto přestane lepit, odložte ho do chladničky a připravte si ovoce. Menší hrušky a jablíčka musí být ne příliš tvrdá, ale ani úplně měkká. Jablíčka i hruštičky zbavte zdola jádřinců, ale stopky nahoře jim nechte a pak je oloupejte. Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm, rozdělte rádýlkem na dostatečně velké čtverce a do každého zabalte po kousku ovoce tak, aby stopka vyčnívala nahoru. Knedlíky v dlaních těstem úplně obalte a upravte jejich povrch. Pak je najednou naházejte do vroucí osolené vody, odpíchněte je vařečkou ode dna a zvolna vařte asi 10-15 minut podle velikosti. Ovoce uvnitř se musí provařit, ale ne rozvařit! Hotové knedlíky sceďte, na talíři polijte máslem a posypte moučkovým cukrem. */ Pokud jsou jablíčka a hrušky sladké, nemusíte knedlíky sypat cukrem. Knedlíky pak budou vhodné i pro diabetiky. Do těsta se cukr nedává.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!