Staňte se našimi fanoušky na:

Lahodný sirup z květů černého bezu

Autor receptu: annie (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Oprané květy, zbavené dlouhých zelených částí, vložíme do třílitrové sklenice, zalijeme převařenou a vychladlou vodou a necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den vodu zcedíme, květy vymačkáme a do zbytku výluhu přisypeme kyselinu citrónovou a cukr. ZASTUDENA mícháme, dokud se nám kyselina a cukr nerozpustí. Nakonec nalijeme do úkladně vymytých lahví (např. od alkoholu) a skladujeme pokud možno v chladu a temnu. Z jedné dávky jsem měla skoro 3 litry sirupu

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |13. června 2013
1+++ Vyzkouším. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!