Staňte se našimi fanoušky na:

Lanýžové řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládové karamely, až asi na deset kousků, které si schováme na ozdobu, zahřejeme. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, dokud se bonbony zcela nerozpustí. Po rozpuštění přelijeme do šlehací mísy, vychladíme, přikryjeme fólií na potraviny a necháme v chladu asi 8 hodin odstát. Čokoládu najemno nastrouháme. Vejce a cukr vyšleháme do krému, prosejeme mouku a zamícháme. Zbývající smetanu a čokoládu opatrně v mícháme. Hmotu rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený, plech. V předehřáté troubě na 175° pečeme cca 40 minut. Po upečení necháme dobře vychladit. Polevu necháme rozehřát v horké vodní lázni. Hrušky necháme odkapat a z poloviny omočíme v rozehřáté polevě, okapeme a necháme zatuhnout. Karamelovou šlehačku ušleháme dotuha, přimícháme ztužovače. Šlehačku rozetřeme rovnoměrně na vychlazený korpus. Část ušlehané šlehačky si schováme na ozdobení. Tu naplníme do zdobícího cukrářského sáčku a povrch korpusu ozdobíme. Korpus rozkrájíme na řezy a zbývajícími, rozpůlenými, karamelami a hruškami ozdobíme řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Iness |24. ledna 2013
Krásné Odpovědět
betka |23. ledna 2013
krásné Odpovědět
liza |8. ledna 2013
nádherné, vyzkouším Odpovědět
hanik29|2. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
bartovce|6. července 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!