Staňte se našimi fanoušky na:

Lenčina zapékaná brokolice

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brokolici rozebereme na růžičky a asi 4 minuty ji povaříme v osolené vodě. Uvařenou brokolici vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě. Scedíme a necháme okapat. Papriku bez jadérek nakrájíme na kousky. V kastrole rozehřejeme 60g másla, přidáme hladkou mouku a lehce osmahneme, přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme při mírné teplotě. Po 10 minutách přidáme smetanu, přivedeme opět k varu a sejmeme z plotýnky. Dochutíme solí a muškátovým květem. Omáčku necháme částečně vychladnout, potom přidáme žloutky a pořádně promícháme (vznikne hustá nazlátlá bešamelová omáčka). Uvařenou brokolici dáme do vymazané zapékací mísy, pak ji zalijeme bešamelem a zapékáme při vyšší teplotě 8-10 minut. Zbytek másla smícháme se strouhankou, mandlemi a nasekanou petrželkou a touto směsí brokolici posypeme a ještě 5 minut zapékáme, aby se na povrchu vytvořila dozlatova upečená krusta. Zapečenou brokolici podáváme s vařenými bramborami o ozdobíme kousky červené papriky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!