Staňte se našimi fanoušky na:

Lilek plněný mletým masem

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celý lilek omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme, aby zůstala stěna tak 0,5 cm. Vydlabaný vnitřek pokrájíme na malé kostičky. Na pánev nalijeme trošku oleje dáme cibulku a pokrájený česnek, necháme zesklovatět. Přidáme mleté hovězí maso, orestujeme. Pokud pustí hodně šťávy nebo vám to přijde olejnaté, slijte, záleží na tučnosti masa. Já měla fakt libové, takže to mastné nebylo. Až se orestuje maso, přidáme lilek pokrájený na kostičky, znovu chvíli zarestujeme, pak přidáme fazole a kukuřici (měla jsem plechovku fazole, kukuřice, pálivé od Bonduelle), chvíli podusíme. Vydllabaný lilek osolíme a naplníme masovou směsí, zasypeme strouhaným eidamem a dáme péct do trouby než sýr zhnědne, cca 15-20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |15. června 2013
super Odpovědět
Michi |13. května 2013
moc pěkné, asi půjdu koupit lilek Odpovědět
Radus |13. května 2013
vyzkoušeno, mňamka ;-) Odpovědět
lvodakova |26. března 2013
také určitě vyzkouším :) Odpovědět
Šuldeska |23. března 2013
Dobrý recept Odpovědět
michelle4|26. května 2013
vypadá skvěle Odpovědět
lucie.d.adamkova|23. března 2013
tak tohle jako jooooo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!