Staňte se našimi fanoušky na:

Listovo - ořechový řez moc dobrý

Autor receptu: lucikpucik (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Listové těsto: listové těsto , vejce 2. Ořechové těsto : vejce , cukr moučka, polohr. mouka, prášek do pečiva, mleté vlašské ořechy 3. Máslový krém : mléko, cukr krupice, vanilkový cukr, vanilkové pudinky, máslo. ( můžete přidat trochu rumu 1. Listové těsto rozválime na 2 plechy (na pečicí papír), potřeme vejcem a propichame vidličkou. pečeme každou zvlášt´ na 200°C. 2. Žlouky vyšleháme s 1/2 cukru do pěny. Z bílků a druhé 1/2 cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho lehce do žloutkové směsi. Přidáme mouku + kypř. prášek + mleté ořechy. Pečeme na pečicím papíře při 150°C asi 30 min. 3. Uvaříme pudink s cukrem, do vychladlého dáme máslo a vyšleháme. Postup: krém rozdělíme na 2 poloviny a z každé trošku odebereme. Dáme první listový plát na to krém, pak druhý ořechový + krém, na to listový plát a potřít zbytkem odebraného krému a posypat hoblovanýma ořechama, nebo plátky mandlí. Je Výborný a není moc sladký.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |8. června 2013
super, vypadá krásně, ukládám :-) Odpovědět
AdyDari |28. května 2013
vypadá krásně! vyzkouším!!! :-) Odpovědět
Sofii |24. května 2013
pěkné... :-) Odpovědět
Márč |24. května 2013
To je skvělý moučník, ukládám a vyzkouším...:-) Odpovědět
gwendy |23. května 2013
vypadá úžasně, ukládám :-) Odpovědět
lucikpucik |22. května 2013
je to trochu pracnější, ale jak máte upečené piškoty tak to je zachvilku, je to opravdu moc dobré, dělala jsem to i na oslavu Odpovědět
petra.konfrstova |22. května 2013
Vypadá to krásně, ale asi je to dost pracné, že?? Odpovědět
eliska.staubertova |22. května 2013
vypada dobre, ukladam. Odpovědět
Anna1960 |21. května 2013
supr Odpovědět
Vlasta78 |21. května 2013
vypadá perfektně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!