Staňte se našimi fanoušky na:

Lízátka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • potravinářské barvivo
  • extrakt (dle chuti)
  • 1/2 hrnku kukuřičného sirupu
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 hrnek cukru krupice

Pracovní postup:

Budete potřebovat: 1 šálek cukru, 1/2 šálku kukuřičného sirupu, 1/4 šálku vody, 1 lžíci extraktu dle vaší chuti (Vanilka, kokos, ovoce), potravinové barvivo (není nutné pokud vám nejde o barvu) Dále - formičky na lízátka (zmrzlinu), špejličky nebo dřívka nebo jiné držáčky, teploměr Do formiček vložte dřívka. Smíchejte cukr, sirup a vodu, za míchání nechte cukr zcela rozpustit. Pak přiveďte do varu, vložte teploměr a nechte vařit bez míchání než teplota dostáhne 145°C, odstavte a nechte stát dokud bublání úplně nepřestane. Vmíchejte extrakt (a barvivo). Lžící naplňte formičky, dávejte pozor aby dřívko bylo ponořené. Nechte vychladnout, ztvrdlé pak vyklepněte z formiček, můžete zabalit do celofánu. Rada: Při pokojové teplotě vydrží asi měsíc.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |28. září 2014
1+++ Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Alma |27. července 2014
uloženo Odpovědět
piskotka |25. července 2014
jsou hezký Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!