Staňte se našimi fanoušky na:

Lomnické kroužky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do poloviny dávky mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžičku mouky a necháme v teple vykynout. Sůl a citronovou kůru vmícháme do prosáté mouky, přidáme žloutek a po lžících rozpuštěné vlažné máslo, nakonec přilijeme kvásek a zbytek mléka. Všechno zaděláme na válu na tuhé hladké těsto, propracujeme. Z těsta připravíme šišku, rozkrájíme ji na stejnoměrné malé kousky a z nich uděláme válečky asi 1/2 cm silné, spojíme konečky - vznikne malý kroužek. Kroužky rozmístíme na plech s pečícím papírem a necháme je na teplém místě kynout 20 minut. Pak je upečeme na 170°C dorůžova. Na polevu rozvaříme krystalový cukr ve vodě, vychladlé kroužky směsí potřeme a hned obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým. Před uložením necháme kroužky úplně oschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!