Staňte se našimi fanoušky na:

Losos na jasmínové rýži 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři filety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky. Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená - další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr. Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě - tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně. Na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!