Staňte se našimi fanoušky na:

Pumprnikl - původní recept kolem r. 1850

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

3 velká vejce míchej s 17 loty cukru, až se zpění, do toho přidej trochu nového koření, hřebíčku a tlučené skořice, 4 loty zkrájeného citronátu, 8 lotů neoloupaných strouhaných neb nakrájených mandlí a 17 lotů mouky, vše dobře promíchej, naposledy vmíchej 3/4 kventlíku sody a 1 a 1/2 kventlíku třeného vinného kamene, po kterýchžto prášcích těsto zkyne. Na to plech potři i hodně voskem, namaž těsto ztloušti prstu a peč, načež dle libosti nakrájej na kousky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |31. ledna 2015
Lot = 17,5g; Kventlík = 4,375g Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!