Staňte se našimi fanoušky na:

Punčák

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO: 6 vajec, 240g cukru, kůra z 1 citronu, 120g Mondaminu (škrobová moučka), 120g mouky, 1a1/2 rovné lžičky prdopeč Vejce rozklepneme a oddělíme bílky. Ušleháme je se 6 lžícemi studené vody dotuha. Přidáme ostatní přísady a připravíme piškotové těsto. Dno dortové formy prům. asi 26cm vyložíme papírem na pečení, naplníme těstem a uhladíme. Pečeme dobře 30 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3). Upečený korpus asi po 10 minutách uvolníme opatrně z formy a necháme vychladnout na mřížce (můžeme i přes noc), pak ho 2x prořízneme. NÁPLŇ: 300ml pomeranč. šťávy (asi ze 3 pomerančů), šťávu z 1 citronu, 3 lžíce rybíz. želé, 2 lžíce rumu Pomerančovou a citronovou šťávu rozmícháme se želé a s rumem. prostřední díl piškotu rozkrájíme na kostičky a přidáme do rumové směsi. Necháme změknout a po chvíli vše utřeme na hladkou hmotu. Dolní část korpusu položíme na dezertní talíř a okolo postavíme okraj dortové formy. Navrch rozetřeme piškotový krém a přikryjeme horním dílem korpusu. Dort zatížíme prkénkem a necháme přes noc proležet. POLEVA: 300g moučkového cukru, 8 lžic jakéhokoliv červeného likéru, 1 lžíce citronové šťávy Na růžovou polevu smícháme 250g prosátého moučkového cukru s likérem. Dort potáhneme polevou. Zbylý moučkový cukr rozmícháme s citronovou šťávou. Růžovou glazuru necháme ztuhnout, bílou glazurou naplníme silnější sáček, odstřihneme malý růžek a nastříkáme na dort nebo ji můžeme nanést lžící.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!