Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškové čaje

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kmín
  • máta
  • pampeliškový kořen i květ
  • oplodí fazolí
  • listy borůvek
  • semena jestřabiny
  • bříza
  • petržel

Pracovní postup:

  1. Z KOŘENE 1 lžíci sušeného kořene zalijeme 3-4 díly vlažné vody, přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Necháme 10 minut odstát a pak scedíme. Pijeme 2-3x denně asi 1-1,5 dl před jídlem.
  2. Z KVĚTŮ 1 lžíci květů zalijeme 2,5 dl vařící vody. Často se míchá čaj z kořenů a čaj z květů. Pro zmírnění hořkosti se přidává např. máta.
  3. ČISTÍCÍ Stejný díl pampelišky, břízy, kmínu a kořene nebo plodů petržele. Lžičku směsi dáme na 2 dl vody, zahřejeme, necháme krátce přejít varem. Po 15 minutách scedíme a pijeme 3x denně nalačno.
  4. NA CUKROVKU Smícháme po stejném dílu kořene pampelišky, semena jestřabiny, listu borůvky a oplodí fazole. Jedna lžíce směsi se zalije 3 dl vlažné vody, přivedeme k varu a nechá krátce povařit. Po 15 minutách scedíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!