Staňte se našimi fanoušky na:

Pastýřský koláč

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrolu na rozpáleném oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli do lehkého zezlátnutí. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a tymián, osolíme, opepříme a zalijeme krájenými rajčaty z konzervy. Přiklopíme pokličkou a dusíme pozvolna asi 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a umícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán. Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozprostřeme maso a na ně navrstvíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Poklademe kousky zbylého másla a pečeme asi 50 minut, až špičky kaše krásně zezlátnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |8. února 2014
Ukládám Odpovědět
Penelope |6. února 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!