Staňte se našimi fanoušky na:

Paštika z králíka

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pečené nebo vařené králičí maso vykostíme a spolu s jednou žemlí předem namočenou ve smetaně umeleme. Přidáme vejce, provensálské koření, rozdrcená zrnka nového koření. Podle chuti osolíme a dobře vymícháme. Nakonec do směsi vmícháme také nakrájené sušené švestky namočené v koňaku a na drobounké kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Formu na terinu vyložíme alobalem a poklademe několika plátky slaniny. Naplníme připravenou paštikovou směsí, zakryjeme alobalem a vložíme do pekáče částečně naplněného vodou. V mírně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi 60 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na porce. Vhodnou přílohou jsou kompoty, nakládané houby nebo zelenina.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!