Staňte se našimi fanoušky na:

Paprikový chleba

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Papriky a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Papriky používám barevné, nejlépe žlutou a červenou. Rozpálíme pánev, přidáme olej a připravenou zeleninu a orestujeme doměkka. Odstavíme a připravíme z ohřátého piva, trochy mouky a droždí kvásek. Můžeme přidat špetku cukru pro podporu kynutí, ale já to nedělám. V míse smícháme mouky se solí, můžeme přidat drcený kmín, pak přidáme vychladlou směs z pánve, vodu a kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které drží tvar. Necháme vykynout v pomoučené míse. Po hodině vyklopíme na plech nebo do remosky (ta musí být předem rozpálená) a pečeme. V remosce se peče asi 40 - 55 minut a před koncem pečení je dobré chleba otočit - i v remosce používám folii na pečení. V troubě na 220° pečeme asi hodinu. Při poklepání na "dno" chleba poznáme, zda není uvnitř syrový.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |25. února 2014
Zajímavé, tohle neznám, zase něco nového Odpovědět
slu |31. řijna 2013
mňam Odpovědět
janackacka |26. července 2013
každopádně zkusím Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
orlíček |11. května 2013
vypada moc dobře Odpovědět
rikabe |10. května 2013
Teda, tolik pekařské inspirace na jednom profilu ) Odpovědět
meinita |9. května 2013
zajímavé Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
zkusím Odpovědět
martina.molerova |3. května 2013
vypada moc .dobře .asi to prubnu.. ,ale v pekárně. Odpovědět
renda9 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!