Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená zelenina jako příloha od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Použijeme tvrdší druhy zimní zeleniny, neměly by chybět brambory, mrkev nebo celer, cibule a česnek. Vše očistíme a nakrájíme na kusy asi dvoucentimetrové, cibuli na čtvrtky. V míse osolíme, opepříme, trochu polijeme olejem a promícháme. Dáme do druhého dne odležet do lednice. Směs vysypeme na plech a pečeme na 180 stupňů, až je zelenina měkká a navrch opečená. Hodí se k dušeným i grilovaným masům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |9. řijna 2013
zkusím Odpovědět
vilemina |7. řijna 2013
Dýni dávám také, ale základem jsou spíš brambory, asi třetina celého objemu. Odležením posolená zelenina dříve změkne, pustí trochu vody. A že dlouho stojí - když není přímo ze záhonu, je to nejspíš už jedno, zimní zelenina se stejně skladuje delší dobu. Kol ztráty vitamínů jsou různé emoce, nestabilní je vlastně jen céčko, ostatní to vydrží. Např. jsem tuhle četla, jaký mýtus je kolem krájení - když se nekrájí železem, ale nerez nožem, je to tak malý zásah do celkové hmoty, že to vůbec nevadí - přesto s tím výrobci keramických nožů úspěšně ovlivňují zákazníky... Odpovědět
Sofii |7. řijna 2013
Dělávám stejně, jen místo brambor dávám kousky dýně. Zeleninu peču hned čerstvou, nenechávám odležet. Má to odležení do druhého dne nějaký význam? Zdá se mi, že se tak zbytečně připravíme o vitamíny, které dlouhým stáním ze zeleniny ubývají...... Odpovědět
pajunc |7. řijna 2013
děkuji za inspiraci :) Odpovědět
magic11|12. června 2014
znám, je to dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!