Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené vepřové koleno po staročesku

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept je to snadný, zvládne každý chlap... :) Dvě větší cibule nahrájíme na hrubo a dáme na dno pekáčku. Koleno omyjeme a kůži nařežeme na několika místech z obou stran, ideálně až do masa. Stroužky česneku prolisujeme a hrubou "pastu" vetřeme do zářezů v mase. Koleno položíme na cibuli, posypeme celým kmínem. Do pekáčku dám 4dcl studené vody, přiklopíme a dáme do trouby na 190st. předehřáté. Pečeme takto cca hodinu a půl. Po 90 minutách odklopíme a odklopené pečeme dalších 30 minut. Koleno vyjmeme z pekáčku, na dno dáme zcezené kysané zelí (do výpeku s cibulí) a koleno opět dáme nahoru na zelí (tou stranou co se nepekla! nahoru) a odklopené pečeme dalších cca 30 minut. To je akorát čas na vaření knedlíků na přílohu a rozpuštění trochu sádla, pokud by bylo málo šťávy z výpeku :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |23. řijna 2014
ano 1++ Odpovědět
Zdeněk Rajnoha|27. února 2019
dejte pod něj místo vody pivko-mňamka:-) Odpovědět
hanik29|24. března 2014
také takto peču,ale bez zelí - zkusím Odpovědět
můra|24. března 2014
vyzkouším 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!