Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené vepřové koleno

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové koleno vložíme do papiňáku, zalijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu (mrkev,celer) a 1 celou oloupanou cibuli; osolíme a necháme asi 30 minut povařit. Předvařené koleno vyjmeme z hrnce, necháme ho chvíli okapat a ostrým nožem nařízneme kůži do tvaru čtverečků. V pekáči rozehřejeme máslo a opečeme na něm nahrubo nakrájenou druhou cibuli, na ni položíme předvařené koleno, zasypeme kmínem a pepřem, zalijeme vývarem a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě při 200°, až je koleno měkké a má zlatavou barvu. Během pečení přeléváme koleno vývarem s výpekem. Pečené koleno ozdobíme rozmarýnem a podáváme s křenem a pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |31. řijna 2014
ukládám Odpovědět
piškot |22. září 2014
mňam Odpovědět
Jindriska8 |2. řijna 2013
Dobré,máme rádi! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!