Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené podkovičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, mléka, soli a cukru zaděláme kvásek. Přidáme vejce, mouku, jemně nastrouhané brambory a necháme kynout. Po vykynutí vyválíme tenké válečky, které nakrájíme na malé kousky. Z každého kousku uděláme podkovičku. Skládáme na pekáč těsně vedle sebe a hodně namastíme. Po upečení pokropíme teplým mlékem, přikryjeme druhým pekáčem a necháme zapařit. Nakonec nasypeme na mísu, posypeme mletým mákem, ořechy nebo třeba mandlemi, a pomastíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |27. července 2014
uloženo Odpovědět
ovaclavik|8. dubna 2017
Děkuji za tento recept. Podkovičky bývaly od babičky, která mi nezanechala recept a roky jsem jej nemohla nikde najít. Prosím na kolik stupňů a jak dlouho péct?Příjemný den Inka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!