Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený lín

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest dáme do vroucí vody osolené a oslazené a krátce povaříme, pak vyndáme a zchladíme pod studenou vodou. Ryby osolíme uvnitř i na povrchu a dáme do pekáčku, podlijeme bílým vínem, pokapeme olejem a posypeme římským kmínem. Pečeme asi 15 minut na 180°C. Mezitím, podle potřeby, překrájíme žampiony, mrkev a rajčátka, přidáme s chřestem a slaninou k rybě. Všechno poklademe vločkami másla a dáme zpět do trouby, pečeme ještě asi 10-15 minut. Hotové ryby obložíme zeleninou a můžeme ozdobit lístečky bazalky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!