Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený pstruh s omáčkou

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme s okurkami na nudličky. Citron nakrájíme na plátky, petrželku nasekáme, pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř je osolíme, do břicha dáme snítku tymiánu a 2 plátky citronu. V grilovací pánvi rozehřejeme olej, pstruhy posypeme kmínem, dáme na pánev a opékáme po každé straně asi 10 minut. Přidáme zbylé plátky citronu a po obou stranách je opečeme. Hotové pstruhy i citron vyndáme a uchováme v teple. Do vypečené šťávy nalijeme víno a svaříme, přelijeme do menší pánvičky, vmícháme hořčici a krátce provaříme. Přidáme nakrájené okurky a cibuli, orestujeme. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme petrželku, dosolíme-opepříme a ještě krátce prohřejeme. Omáčku rozdělíme s rybami na talíře, ozdobíme opečenými plátky citronu a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
Je-li ryba připravena po zmrazení, kosti jsou potom křehké a páteř se při odstraňování láme. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!