Staňte se našimi fanoušky na:

Pekařský řízek

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bůček nakrájíme na plátky a paličkou je naklepeme do široka. Plec umeleme společně s pečivem namočeným v mléce, přidáme měké máslo, sardelovou pastu, sekanou petrželku, mírně opepříme a osolíme a promícháme. Připravenou směsí naplníme připravené plátky, přeložíme je na polovinu tak, tvar silnějšího řízku. Okraje sklepneme paličkou, nebo spíchneme párátkem. Řízky naskládáme do tukem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a zprudka zapečeme. Do horké vody přidáme kostky šťávy k vepřovému masu , promícháme a provaříme 12 minuty. Hotovou šťávu nalijeme na plátky a ještě chvíli necháme společně dusit. Podáváme s bramborovou kaší. Vodu s máslem přivedeme do varu, přidáme mléko a sůl, nasypeme obsah sáčku bramborová kaše a krátce promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!