Staňte se našimi fanoušky na:

Pestré máslové cukroví

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všech přísad uhněteme hladké křehké těsto. Zabalíme do fólie a dáme asi na 30 minut do chladničky. Tence vyválíme na lehce pomoučeném válu a vykrájíme libovolné tvary. Přendáme na plech s pečícím papírem, některé kousky potřeme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pečeme 8-12 minut na 175°C (plyn st.2, horkovzduch asi 160°C) - cukroví musí být zlatožluté. Cukroví potřené žloutkem ozdobíme cukrovým písmem a ostatní cukroví potřeme některou z polev a ozdobíme cukrářským zdobením. Čtyřlístky - tence potřeme polevou z moučkového cukru a rumu a do každého čtyřlístku ihned vlepíme čokoládová srdíčka , tmavá i světlá. Svíčky a dinosauři - uděláme si šablonu, těsto podle ní vykrojíme a upečené ozdobíme. Rada 1: Dvojité množství mouky v poměru k tuku zaručí chuťově lepší výsledek i správnou hustotu. Může se přidat méně tuku, ale pak bude cukroví méně jemné. Rada 2: Pokud použijeme příliš mnoho mouky, cukroví se bude lámat a chuť bude trochu horší. Proto bychom měli mouku zaprášit moučkovým cukrem z cukřenky. Nebo těsto vyválíme mezi dvěma vrstvami pečícího papíru. Má to tu výhodu, že je můžeme vyválet ještě před vychlazením, dokud je vláčné. Rada 3: Cukrářské zdobení musíme zatlačit do ještě měkké polevy, aby dobře držely. Cukrové písmo stříkáme až po zatuhnutí polevy. Rada 4: Pokud chceme cukroví pověsit na stromek uděláme do těsta, pletací jehlicí, dostatečně velký otvor. Při pečení se sice trochu zmenší, bude ale viditelná a po upečení ji do ještě teplého (měkkého) těsta znovu propíchneme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!