Staňte se našimi fanoušky na:

Perníková rajská omáčka od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na snadnou a výbornou rajskou omáčku použijeme jednu cibulku, zpěněnou na kousku másla. Přidáme k ní plechovku sekaných rajčat (nebo v sezóně zralá a oloupaná čerstvá rajčata) a 3/4 litru jakéhokoli vývaru nebo použijeme vodu a dobrou kostku bez glutamátu. Polévkové koření již dávat nemusíme. Vše krátce povaříme a na dochucení a zahuštění nadrobíme do omáčky půl balíčku rumových perníčků a rozvaříme. Omáčku promixujeme dohladka a dochutíme solí a mletým pepřem. Od vývaru a perníku dostane výbornou chuť. Nakonec zjemníme lžící másla a podáváme s vařeným hovězím, malými karbanátky nebo jiným druhem masa. Hodí se všechny moučné přílohy, třeba i noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!