Staňte se našimi fanoušky na:

Petrželkové rybí rizoto

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer a cibuli na středním plameni asi 4 minuty doměkka. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Vsypte rýži a opékejte 2 minuty, až zprůhlední. Zalijte vínem a nechte ho odpařit. Zalijte sběračkou vroucího vývaru. Za stálého míchání počkejte, až se vstřebá, a pak přilijte další sběračku. Postup opakujte 15-20 minut, až bude rýže měkká, ale stále na skus pevná. Vsypte citronovou kůru a vmíchejte máslo. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, opepřete, případně dosolte a vypněte. Mezitím ryby pokrájejte na větší kousky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte zbývající olej, položte do něj ryby kůží dolů. Opékejte 2-3 minuty dokřupava, obraťte a opékejte ještě minutu z druhé strany. Pokapejte trochu citronem a naaranžujte rizoto.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!