Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní houbová ljutenice

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle potřeby)
  • trochu kmínu (drcený)
  • 3 lžíce hlívy ústřičné (sušená mletá)
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • asi 200 ml rostlinného oleje
  • 200 ml rajského protlaku
  • 2 cibule (větší)
  • 2-3 feferonky
  • asi 3 stroužky česneku
  • 1 kg brambor

Pracovní postup:

Oloupané a nakrájené brambory uvařte doměkka v osolené vodě s kmínem. Mezitím dejte do mísy pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, nasekané feferonky a sušenou hlívu. Přidejte protlak a promíchejte, směs spařte pod poklicí asi 5 minut. Brambory sceďte a vidličkou rozmačkejte, přidejte ke směsi. Za stálého přilévání oleje promíchejte a ještě horkou směs naplňte do skleniček až po okraj, zavíčkujte a uložte v chladu. Jezte jako pomazánku na topinky, chléb nebo pečivo. Můžete dát i jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!