Staňte se našimi fanoušky na:

Pistáciové košíčky - dia 217g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • tuk na vymazání košíčků
  • 1 žloutek
  • dia bílá rozpuštěná, 50 g čokoláda
  • změklé, 120 g máslo
  • 170 g mouka hladká
  • Cukren, sypké sladidlo g
  • Cukren do krému, 20 g
  • nesolené mleté, 70 g pistácie
  • na těsto, 125 g tuk

Pracovní postup:

Nesolené pistácie vsypeme do vroucí vody, necháme je přejít varem, sejmeme z ohně, scedíme a oloupeme. Rozložíme je na papírovou utěrku a na topení nebo v mírně vyhřáté troubě usušíme a pak najemno umeleme. Mouku prosejeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájený tuk, promícháme, vmícháme žloutek a vytvoříme tužší těsto. To rozdělíme na 12 dílů, v dlaních z nich uválíme kuličky a každou vmáčkneme po obvodu do tukem vymazaných košíčků, které necháme v lednici 40 minut odpočinout a pečeme 15 minut dozlatova při 180°. Ještě horké košíčky vyklepneme z formiček a necháme na mřížce vychladnout. Na krém vyšleháme máslo se sladidlem do pěny. Přilijeme dia čokoládu a za stálého šlehání vmícháme umleté oříšky. Krém necháme v lednici 20 minut ztuhnout, pak ho přendáme do cukrářského sáčku s ozdobně řezanou trubicí a nastříkáme do připravených košíčků. Moučník necháme hodinu vychladit. DIA TIP: Košíčky můžeme připravit i s rychlým dia krémem. Tvaroh prošleháme se sójovou šlehačkou a lžičkou sladidla, zapracujeme najemno umleté oříšky a dia čokoládový topping.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |3. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: místo 35g cukrenu dáme 80g moučkového cukru (těsto), místo 20g cukrenu dáme 50g moučkového cukru (krém) a místo dia čokolády použijeme klasickou bílou čokoládu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!