Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza základ

Autor receptu: Evelínka (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO Do mísy nasypeme mouku, A udělám ďůlek, do kterého rozklepneme celé vejce. Vejce lehce osolíme. V rendlíku si ohřejeme mléko, tak aby bylo jen vlažné. Odstavíme. Vsypeme cukr, lžíci hladké mouky, kvasnice ( já preferuji kvasnice v prášku, kvásek vzejde pokaždé ) a pořádně zamícháme nejlépe metličkou. Takto připravený kvásek, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě, bez průvanu. Kvásek přidáme do mísy a vymísíme těsto, buďto ručně nebo v robotu. Těsto, necháme odpočinout. Mezitím si uděláme tomat. TOMAT Ve větší pánvi si zpěníme nakrájenou cibuli na másle. Přidáme kečup či plechovku rajčat. V rychlovarné konvici si necháme zavřít trochu vody. Do hrnku vložíme masox a zalijeme vroucí vodou, rozmícháme, aby se kostka rozpustila. Přidáme do kečupu. Ochutíme česnek, cukr, sůl, pepř, vegetu, pizza koření ( a další dle chuti, např. bazalka, gril. koření, pažitku ... ) Necháme odpařit vodu, sundáme z plotny. Těsto, nám již vykynulo a můžeme s ním začít pracovat. Trouby si předehřejeme na 200° C. Rozdělíme na 4 části ( tímto rozdělením těsta nám vzniknou 4 kotouče pizzy o průměru cm ), z každé vyválíme placku. Okraj pizzy uděláme tak, že až těsto vyválíme, prsty asi 1-2 cm okraj tlačíme od středu ke kraji tak, aby se těsto neroztrhlo. Těsto si opatrně přeneseme na již připravený plech s pečícím papírem. Namažeme tomatem a dle libosti klademe připravené ingredience, sýr, mozzarelu, šunku, kukuřici, žampiony atd. .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!