Staňte se našimi fanoušky na:

Základní těsto na pizzu

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejlepší je připravit těsto v domácí pekárně, kam dáme všechny ingredience a 300 ml vody a zapneme program přípravy těsta. Pokud nemáme pekárnu, smícháme vlažnou vodu s droždím, cukrem a tak pěti lžícemi mouky. Dáme 10 minut na teplé místo vzejít kvásek. Poté zapracujeme všechny ostatní ingredience a necháme hodinu kynout. Vypracované těsto poté rozdělíme na 4-5 dílů a každý vyválíme na tenký plát. Přehnutím okrajů vytvoříme okraje - dobré je do okrajů zarolovat na špalíčky nakrájený sýr (viz obrázek). Necháme 10 minut kynout, poté poklademe ingrediencemi zvolenými podle chuti a pečeme 10-15 minut na 220 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!