Staňte se našimi fanoušky na:

Placičky z hlívy ústřičné

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hlívu omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Ty podusíme na másle (15 minut) a necháme vychladnou. Umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, majoránku, sůl, pepř, solamyl, hladkou mouku, vejce, brambory. Promícháme, popřípadě dochutíme. Těstíčko musí být husté jako na bramboráky. Smažíme na lívanečníku nebo pánvičce. Příloha: brambory, bramborová kaše, pečivo a zelenina. Zdroj:z knihy- Nedoceněná houba současnosti o hlívě ústřičné. Recept píši jak je uvedeno v kuchařce. Dala jsem i nožičky hub. Podušením krásně změkly. Já dělala z 40 dkg hub. Hlívu jsem nemlela, byly cítit kousky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |28. prosince 2013
dobrota Odpovědět
janatka |23. řijna 2013
David Kruml:tak to vám závidím tu hlívu,já ji kupuji v obchodě.kdysi dávno ji manžel pěstoval doma,ale nebylo z toho tolik suroviny jak jsme si představovali.Musí to mít své podmínky na pěstování.Včera mi sousedka donesla kotrč-bude drškovka. Odpovědět
david.kruml.1 |22. řijna 2013
před pár dny jsem našel asi pětikilový trs hlívy, tak mám aspoň další recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!