Staňte se našimi fanoušky na:

Podzimní koláč

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka, hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrajíme a podusíme ve vodě s trochou cukru a citronovou št´ávou. Po změknutí necháme odkapat. Zpracujeme těsto z másla, cukru, mouky, žloutku, rumu a soli, dáme do koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě. Na hotový koláč dáme dušené ovoce ( lze navrstvit sníh z bílků nebo jogurt s míchaný se skořicovým cukrem) a ještě chvíli dáme do trouby. Krájíme na díly teplý koláč. Švestky jsem měla přezrálé, nebylo třeba je podusit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |19. července 2014
****** Odpovědět
Penelope |3. řijna 2013
Super Odpovědět
daramacho |2. řijna 2013
dobré Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
M* |1. řijna 2013
to mi bude chutnat Odpovědět
-3 |30. září 2013
uloženo Odpovědět
daramacho |30. září 2013
dobré Odpovědět
VELKAKOKI |28. září 2013
Díky, ...... a přiznávám , že už není.... Určitě se povede i s jiným ovocem. Odpovědět
Sofii |28. září 2013
Jasně, záleží na zralosti. Díky za odpověď, ještě mě napadlo, že by možná bylo dobré dát ten ušlehaný sníh dospod a navrch teprve ovoce. Švestky už jsme sklidili, tak jestli ještě nějaké seženu a budu mít všechny druhy ovoce i s hruškami, tak koláč zkusím, líbí se mi :o))) Odpovědět
VELKAKOKI |28. září 2013
Měla jsem hodně měkké, byly by blemblem. Totéž by asi platilo s měkkými hruškami... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!