Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankové bliny

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohankovou mouku zalijeme dvěma sklenicemi (hrnky) teplého mléka, ve kterém jsme předem rozmíchali droždí. Připravíme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Až těsto nakyne, promícháme ho lžící a vlijeme zbylé mléko, nasypeme do něj pšeničnou mouku a vše důkladně promícháme. Těsto necháme na teplém místě. Máslo utřeme, přidáme žloutky, trochu cukru a soli, vše přimícháme do těsta. Ušleháme smetanu a přidáme ji do pěny z bílků, promícháme s těstem a ponecháme na teplém místě 15-20 minut. Na rozpáleném tuku bliny smažíme dozlatova. Pohankové bliny můžeme podávat se zakysanou smetanou, nakládaným a nadrobno pokrájeným sleděm a vejcem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!