Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankové lívanečky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohankové vločky nasypeme do mísy a zalijeme je vlažným mlékem. Po chvíli trochu zvětší svůj objem. Přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí, promícháme a necháme na teplejším místě droždí trochu vzejít. Vmícháme žloutek, špetku soli, skořice a prosátou plohrubou mouku. Pak těsto necháme na teplém místě nakynout. Zatím si nasekáme oloupané mandle na menší kousky. Z bílku našleháme ručním elektrickým šlehačem tuhý sníh. Do nakynutého řídšího těsta po částech vmícháme připravený sníh z bílků. Na tukem potřené pánvi nebo přímo v lívanečníku zvolna pečeme lívanečky. Podáváme je polité tekutým medem a posypané sekanými mandlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!