Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankové palačinky s masem a pomerančem

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hodinu předem připravíme těsto na palačinky. Smícháme pohankovou mouku se 2 lžičkami hladké mouky a vejcem, přidáme špetku soli a pepře. Za stálého míchání přidáváme pomalu vodu, až získáme husté těsto. Zjemníme 2 lžičkami slunečnicového oleje. Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na olivovém oleji, když má maso zlatavou barvu přidáme sójovou omáčku, opepříme a krátce dosmažíme. Maso získá lepší barvu přidáním naťové cibulky na konec. Pomeranče oloupeme "á vif" a nakrájíme na kostičky. Vyteklou šťávu si zachytíme a necháme se lžící medu zkaramelizovat. V této omáčce, krátkou chvíli ohřejeme nakrájené pomeranče. Pokud se nám těsto zdá příliš husté, rozředíme malým množstvím vody. Připravíme z něj asi 6 velkých palačinek, osmažíme na velké pánvi s trochou oleje. Palačinky plníme masovou směsí a doplníme pomeranči s medovou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!