Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankový dort s ostružinami

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Korpus: 6 vajec, 120g krupicového cukru, kůra z 1 citronu, 180g pohankové mouky, máslo a hrubá mouka na formu Náplň: 400g ostružin, 100g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce citronové šťávy, 1 sáček mleté želatiny, 500ml smetany ke šlehání, 220g malinové marmelády Dohotovení: 300g ostružin, 1 čiré dortové želé, 250ml smetany ke šlehání, 1 lžička cukru, 1 ztužovač šlehačky, 3 lžíce pohankových vloček Vejce vyšleháme se dvěma lžícemi vody. Přidáme cukr a nstrouhanou citronovou kůru. Vše nadále šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Po částech vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy (o průměru 26cm). V troubě předehřáté na 170°C ho pečeme přibližně 30 minut. Ostružiny očistíme, rozmixujeme a propasírujeme. Pyré osladíme a dochutíme citronovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Pak ji zahřejeme, necháme rozpustit a vmícháme ji do ostružinového pyré. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku a propojíme ji s ostružinovou směsí. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme na tři díly a potřeme je marmeládou. Na spodní dva pláty rozdělíme ostružinovou šlehačku a sesadíme je. Navrch přitiskneme horní díl. Dort necháme v lednici ztuhnout. Na zatuhlý dort navršíme očištěné ostružiny a potřeme je dortovým želé připraveným dle návodu na sáčku. Dort po obvodu potřeme smetanou vyšlehanou s cukrem a ztužovačem. Obalíme ho pohankovými vločkami. Navrch ho šlehačkou dozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!