Staňte se našimi fanoušky na:

Pohankový Kuba, zase trochu jinak

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby předem namočíme na 1-2 hodiny do studené vody, aby dobře nasákly tekutinu. Pohanku namočíme asi na 2 hodiny do vody. Opranou pohanku, podobně jako rýži upravíme dušením /10-12 minut/. Středně velkou cibulku zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme. Do tohoto základu přidáme přecezené pokrájené houby a asi 20-25 minut dusíme. Měkké houby přidáme do uvařené pohanky a ochutíme podle potřeby utřeným česnekem, solí, sušenou majoránkou a pepřem. Připravíme si vhodný pekáček nebo ohnivzdornou misku, kterou vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku nebo misky přendáme směs a ve vyhřáté troubě vše zapečeme na cca 20 minut. Všechny chutě se pěkně a dokonale propojí. Můžeme servírovat. Poznámka: Houby se také namáčí do vody a pak se po jedné až dvou hodinách propláchnou a v trošce vody se uvaří doměkka. Postup a vše jsem čerpala ze staré kuchařky : "Z naší vesnice" a podle receptu "Černý Kuba", jen místo krupek jsem použila pohanku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |19. května 2013
dobrota Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
pohanku,kroupy se nikdy nemůlžu dojíst Odpovědět
Sofii |8. dubna 2013
Pohanku milujeme, připravuji ji dost často. Používám pohankovou lámanku. Nikdy ji nevařím. Zaliju ji vroucí vodou, přiklopím a nechám 20 minut v klidu. Po této době je pohanka měkká a všechny vitamíny, tedy hlavně rutin v ní zůstanou zachovány a nezničí se zbytečným varem. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!