Staňte se našimi fanoušky na:

Pohanka zapečená s bramborem, uzeným masem a kyselým zelím

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci přivedeme k varu asi 2 hrnky vody, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme poklicí a vypneme. Pohanku necháme v klidu asi 15-20 minut pod pokličkou změknout. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje nebo sádla, vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno, orestujeme, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, krátce orestujeme, ochutíme pepřem a nasekaným česnekem a odstavíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, přidáme změklou scezenou pohanku, orestované maso, překrájené kyselé zelí a majoránku. Podle potřeby dosolíme a narovnáme do pekáčku vymazaného tukem. Zapékáme ve středně rozehřáté troubě, až se na povrchu utvoří lehce křupavá vrstva. Podáváme se zeleninovou přílohou. Zelí do tohoto jídla používáme zásadně kysané.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |12. ledna 2014
Neznám, ukládám si :-) Odpovědět
joko |10. ledna 2014
ukladam a i vyzkousim Odpovědět
Sofii |8. ledna 2014
Ještě jsem zapomněla -zapékala jsem při 200°C :o) Odpovědět
Sofii |8. ledna 2014
Brambory jsou vařené ve slupce - je to napsáno v ingrediencích, krájela jsem je na kostičky takovým tím kolečkem a zapékala jsem to asi 15-20 minut, nevím to už úplně přesně. Odpovědět
Pavluška |8. ledna 2014
Tak tohle se mi líbí vyzkoušíme, brambory asi na plátky, syrové, tak to bude tak 40 min. v troubě. Odpovědět
bresta|11. února 2014
To se mi líbí, musím vyzkoušet. Odpovědět
jana.kozova|10. ledna 2014
určitě vyzkouším pohanka je zdravá. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!